Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

In gesprek met Adriaan van Dis - UITVERKOCHT

Gesprek
 Aanmelding gesloten
 
100
Datum: 25 juni 2017 15:00

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

Schrijver Adriaan van Dis is zondagmiddag 25 juni om 15.00 uur te gast bij boekhandel Jansen & de Feijter te Velp. De veelzijdig auteur, journalist en televisiemaker zal in de intieme setting van de winkel voordragen uit en in gesprek gaan over zijn laatste roman In Het Buitengebied.

Adriaan van Dis over In het buitengebied

In het Buitengebied is een persoonlijke roman over alleen wonen. Een schrijver heeft zich gevestigd in een afgelegen vallei - ver van de stad en zijn vrienden. De stilte is tastbaar. In de lente hoort hij de vliesjes van de haagbeuk knappen, maar het sterkst klinkt een tergende binnenstem die de man confronteert met zijn angsten en obsessies. Van Dis toont in deze roman-in-verhalen hoe kwetsbaar eenzaamheid kan zijn en hoe obsessief het verlangen naar de dood. Ook geeft hij in In het Buitengebied een prachtig tijdsbeeld van een veranderend Nederland. Niet altijd even vrolijk, al weet Van Dis het met zijn ironie en zelfspot gelukkig licht te houden.

dis buitengebied

 

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (Bergen, 1946) kennen we natuurlijk allemaal van romans als Indische Duinen, Tikkop en Ik Kom Terug, maar debuteerde in 1983 als schrijver met de novelle Nathan Sid. In datzelfde jaar begon hij ook zijn carrière als televisiepresentator en verwierf hij landelijke bekendheid door het praatprogramma Hier is… Adriaan van Dis, waarvoor hij in 1986 de Zilveren Nipkowschijf ontving. Hilarische en tergend moeizame interviews met onder meer Willem Oltmans en W.F. Hermans staan velen nog scherp op het netvlies. Het programma DWDD stofte dit format onlangs af en liet Van Dis zijn befaamde interviewtechniek – ‘Rode wijn, witte wijn of water’ – los op onder andere Jaap Robben, Paul Beatty en Hilary Mantel.

Nu zit de veelzijdige schrijver, reiziger en presentator eens een keer aan de andere kant van de tafel op de stoel van de geïnterviewde. Dat mag u niet missen!
Gesprek: Walter Jansen

Zondag 25 juni – aanvang 15.00 uur – entree € 17,50 (incl. een glas ‘rood, wit of water’) – reserveren en vooruitbetaling verplicht 

VOORVERKOOP START MAANDAG 22 MEI

 

Beschikbare stoelen
Geen plaatsbewijzen meer voor deze datum
Aantal beschikbare stoelen
100
Telefoon
026-3628959
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 25 juni 2017 15:00