Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Govert Jan Bach over Luther & Bach

Lezing
Datum: 1 november 2017 20:00 - 22:00

Plaats: Velp, Nederland

Luther en Bach zijn twee genieën die de wereld bepalend beïnvloed hebben. Maarten Luther zette de wereldgeschiedenis op zijn kop toen hij het gevecht met de keizer en de paus durfde aan te gaan. Hij markeerde met zijn handelen de overgang van de duistere Middeleeuwen naar de moderne tijd. Twee eeuwen later was het Johann Sebastian Bach die fundamenteel de muziek bepaalde op een tot nu toe ongeëvenaard niveau. Relatief onbekend is dat J.S. Bach niet zonder Luther te denken valt. Bach werd door hem in denken en componeren ingrijpend beïnvloed.


Radiomaker Govert Jan Bach, die een verre voorvader met Johann Sebastian deelt, neemt de invloed van Maarten Luther op het werk van Bach onder de loep. Bach leefde zo'n 200 jaar na Luther maar diens invloed is onmiskenbaar. Bach was overtuigd lutheraan en nam lutherse koralen (gezangen) als basiselementen in veel van zijn werken. Govert Jan Bach illustreert zijn boeiende verhaal met fraaie muziekfragmenten.

Deze interessante avond wordt georganiseerd door Boekhandel Jansen & de Feijter in samenwerking met PKN Velp. Meer informatie volgt.

Aanvang 20.00 uur - entree 5 euro - Emmastraat 6, Velp

 

Beschikbare stoelen
56
Aantal beschikbare stoelen
60
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 1 november 2017 20:00 - 22:00