Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

De schaduw van Mata Hari

Theater
Datum: 26 oktober 2017 20:15

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

De schaarse bronnen die licht werpen op de relatie tussen Mata Hari, haar ex-man John Mac Leod, majoor bij de KNIL, en hun dochter Non, getuigen van een aangrijpend gezinsdrama. Een drama dat zich voor het grootste gedeelte afspeelde in de gemeente Rheden. In het theaterstuk DE SCHADUW VAN MATA-HARI, NON EN HAAR VADER, vraagt John Mac Leod zich af wat het huwelijk met Mata Hari hem gebracht heeft. 

Het verhaal verbindt en geeft inzicht in een viertal historische ontwikkelingen aan het begin van de twintigste eeuw: de koloniale geschiedenis in Nederlands-Indië, de aanloop en consequenties van de Eerste Wereldoorlog, de decadentie van het Belle Epoque in Parijs en de situatie van de Veluwezoom als Gelders Arcadië. Live muziek en flarden van teksten, gedichten, liederen, foto’s en filmfragmenten zullen de gespeelde scènes illustreren en verbinden. 

Regie: Anja Nicola Vormgeving: Gerrit van Middelkoop Productie: Stef de Wit 

Mac Leod: Jos Verest Stem: Sabine van Boven Verteller: Gerrit van Middelkoop Muziek: Jos Janssen 

Reserveren voorstellingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 026-3647815. Betaling contant aan de zaal

Bezoek ook de groepsexpositie Mata Hari met de stelling  “Dat is waar of alles is een illusie” van de Rhedense kunstenaars in het gemeentehuis in De Steeg van 12 oktober t/m 8 december en de expositie met verwijzingen naar Mata Hari en MacLeod in museum Bronbeek.

Donderdag 26 oktober - aanvang 20.15 uur - entree € 15,00

 

 

 

Telefoon
026-3628959
Adres
Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 26 oktober 2017 20:15