Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Wijnproeven en chateaukoken met Ilja Gort

Evenement
Datum: 5 november 2017 15:00 - 17:00

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

Ilja Gort in de boekhandel - wijnproeverij en presentatie boek 'Chateaukoken voor iedereen'

ENTREE 5 EURO P.P. = TEGOEDBON VOOR BOEK OF WIJN

'Chateaukoken voor iedereen' verschijnt eind oktober 2017.

Lang verwacht en dan nu eindelijk:
Het kookboek van Ilja Gort en Caroline d’Hollosy: Chateaukoken voor iedereen.

“Je hoeft niet in een chateau te wonen om goed, lekker en gezond te eten. Iedereen kan chateaukoken. Het gaat erom dat je de tijd neemt om verse ingrediënten te kopen, daar iets moois van te maken en daar bewust van te genieten.

Chateaukoken is levensgenieten

Levensgenieten is niet alles naar binnen scholven wat onder handbereik komt. Levensgenieten doe je niet door dikke plakken ganzenlever of reuzenpunten appeltaart met slagroom naar binnen te werken. Levensgenieten doe je door lang en gelukkig te leven. En lang en gelukkig leven doe je door lekker en gezond te eten.

Dit lijkt haaks te staan op de onverzadigbare eet- en drinklust waarmee de wijnboer en zijn minnares zijn geslagen, maar toch kan het. “Om te zorgen dat we niet tonnetjerond worden, hanteren we een paar simpele, doch doeltreffende leefregels waarmee we drie keer per dag tafelvullend kunnen schransen zonder ook maar een grammetje aan te komen.

Allez, à l’attaque! Riemen los!”

Chateaukoken voor iedereen: 358 pagina’s vol foto’s van rijk gedekte tafels, watertandend lekkere schotels en heerlijke wijnen, verrijkt met zo’n 85 recepten voor eenvoudig zelf te maken chateaugerechten. Weinig vlees, veel vis en veel verse groenten.
Maar bovenal: genieten van het Franse leven en lekker eten aan rijkvoorziene tafels. Met dit boek woon in je in een wijnchateau.

Zie ook de prachtige website van Ilja Gort: www.tulipe.nl.

Bietjes1 1024x533

voorproefje:

BIETJES MET GEITENKAAS, KASTEELHONING EN GEROOSTERDE PIJNBOOMPITJES

voorgerecht – 2 pers.

2 gekookte bietjes
1 zacht geitenkaasje
2 eetlepels kasteelhoning
1 handje pijnboompitjes
4 takjes verse tijm

1) Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en gooi daar een handje pijnboompitjes bij.
Gek genoeg is dit het moeilijkste onderdeel van de receptuur: het bruin worden van de nootjes duurt je namelijk te lang, en je wilt onderwijl alvast de bietjes gaan snijden, je appjes checken of iemand bellen.
DOE DIT NIET!
Die pijnboompitjes, in het Italiaans ‘Pinoli’, houden je in de gaten. Zodra je hen de rug toekeert veranderen ze in één klap van frêle witte pitjes in inktzwart verbrande korreltjes. Dan moet je die nogal prijzige pitjes dus wegflikkeren en kun je integraal opnieuw beginnen.
Erbij blijven dus en omroeren met een houten lepel. Wanneer ze de kleur krijgen die je zelf graag zou hebben na een dagje strand, schep je ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk Popla.

2) Snij de bietjes in plakjes van een acht millimeter dik en vlei ze smaakvol neer op een leuk schaaltje.

3) Snij plakjes geitenkaas af en streef naar een Tompouce-achtige opbouw van plakjes biet en plakjes geit. Breng wat goudgele honing aan op de sneeuwitte kaas. Top die af met de zachtbruin geroosterde pinoli.
Strip nu verse tijm van de takjes en sprenkel dat creatief over de compositie.
Op de onderste foto zie je een drietal pijnboompitjes dat wederrechtelijk hun geit hebben verlaten. Laat dit niet gebeuren!

Alvast Bon appétit.

Wijnadvies: goed gekoelde Tulipe sauvignon blanc

 

Beschikbare stoelen
97
Aantal beschikbare stoelen
100
Telefoon
026-3628959
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 5 november 2017 15:00 - 17:00