Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

De Geërfden van Velp, een eeuwenoud instituut in een moderne samenleving

Boekpresentatie
Datum: 15 december 2017 19:00

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

Op vrijdag 15 december a.s. verschijnt het boek ‘De Geërfden van Velp, een eeuwenoud instituut in een moderne samenleving’.

Iedere eigenaar van onroerend goed in Velp is Geërfde. Namens de Geërfden beheert de Commissie van Beheer de bezittingen die de Geërfden als sinds eeuwen hebben: diverse percelen grond in en buiten Velp. De opbrengsten daarvan besteedt zij aan goede doelen binnen de Velpse gemeenschap.

Precies 100 jaar geleden werd een deel van het bezit geschonken aan de gemeente Rheden: een heidegebied van ruim 30 ha met de naam ‘Voorheide’. Een mooie gelegenheid om de Geërfden onder de aandacht te brengen van de Geërfden zelf. Mensen die in veel gevallen helemaal niet weten dat zij Geërfden zijn.

Het eerste exemplaar van het nieuwe boek wordt op 15 december uitgereikt aan burgemeester Petra van Wingerden-Boers, vijf dagen vóór haar officiële afscheid. Het tweede exemplaar is voor journalist en schrijver John Jansen van Galen, die een korte voordracht houdt over de Geërfden van Velp.

Deze boekpresentatie vindt plaats in Boekhandel Jansen & De Feijter, Emmastraat 6 in Velp en begint om 19:00 uur (inloop vanaf 18:45 uur).

De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk en biedt de gelegenheid het boek voor €14,50 aan te schaffen en de leden van de Commissie van Beheer te ontmoeten. Ook aanwezig zijn Daan Appels en Leon Mommersteeg, beiden Geërfde en respectievelijk de schrijver en de vormgever van het boek, waarvan de uitgave mede mogelijk werd gemaakt door Jansen & de Feijter.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. boekpresentatie

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. boek De Geërfden van Velp, een eeuwenoud instituut in een moderne samenleving

boekpresentatie - vrijdag 15 december - aanvang 19.00 uur - vrij entree

 

 

Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 15 december 2017 19:00