Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

De zussen van Vincent van Gogh

Lezing
 Registratie gesloten
 
32
Datum: 22 februari 2018 20:00

Locatie: Boekhandel Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

 

De wereldberoemde broers Vincent en Theo Van Gogh kennen we. Maar wat we weten over hun drie zussen Anna, Lies en Wil? Tot mei vorig jaar maar heel weinig. Toen publiceerde kunsthistoricus Willem-Jan Verlinden ‘De zussen van Van Gogh’. Donderdag 22 februari houdt Verlinden een lezing hierover bij Jansen & de Feijter in Velp.

Verlinden stuitte op de levens van de zussen toen hij onderzoek deed voor zijn boek ‘Hoe ik van Londen houd. Wandelen door het Londen van Vincent van Gogh’ (geschreven samen met auteur Kristine Groenhart). Anna, Lies en Wil van Gogh hebben bijzonder interessante levens gehad, zo bleek uit de omvangrijke correspondentie van de familie, en dus ook van de zussen zelf. De drie zussen en de drie broers Van Gogh (er was ook nog een Cor) brachten een deel van hun jeugd door in Helvoirt, het Brabantse dorp waar Verlinden zelf honderd jaar later werd geboren (1971) en opgroeide. Hij heeft daardoor altijd een band met hen gevoeld. 

Verlinden schetst de levens van Anna, Lies en Wil aan de hand van onder meer de vele brieven die er van, aan en over hen bewaard zijn gebleven. Brieven over de grote en kleine problemen van het leven in die dagen, waaruit Anna als moederkloek naar voren komt, Lies als de theatrale van de drie en Wil als feministe. Hij geeft de zussen reliëf door ook te vertellen over de achtergrond van vader en moeder Van Gogh en over het tijdsbeeld (tweede helft negentiende eeuw en hetfin de siècle). 

Datum: 22 februari 2018 - Aanvang: 20.00 uur - Entree: € 5,00

 

Willem Jan Verlinden

 

 

Beschikbare stoelen
28
Aantal beschikbare stoelen
60
Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6 velp
Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 22 februari 2018 20:00