Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Ik buurt mee met Henk Hoogink - VOLGEBOEKT

Lezing
Datum: 14 februari 2018 20:00

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

Historie en actuele omstandigheden van het voormalig Nederlands Nieuw-Guinea. Een lezing over Papoea’s en een ‘veteraan met een missie’.

Als jonge Nederlandse dienstplichtige jongeman, werd Henk Hoogink in 1962 naar Nederlands Nieuw-Guinea gestuurd, de laatste Nederlandse kolonie in Zuidoost Azië.

Wat moesten die Nederlandse militairen daar doen? Wat was de oorzaak dat het aan de Papoea’s beloofde “eigen land” uiteindelijk wéér een nieuwe kolonie werd? En wat waren de gevolgen voor de autochtone bevolking?
Terugkeer in 1996 en de confrontatie met de leefomstandigheden van Papoea’s onder het Indonesische bewind, heeft geleid tot de oprichting van Stichting Manusia Papua. Dertien keer terugkeren gedurende vijftien jaar heeft naast de realisatie van eenentwintig projecten, veel verhalen, foto’s en het boek “Gedroomd Land” opgeleverd.
De presentatie geeft, met veel beeldmateriaal, inzicht in de historie en actuele omstandigheden van een wingewest. Het gaat over Papoea’s en hun vrijheidsstrijd, religie en adat (traditie). En ook over natuurlijke rijkdom, paradijsvogels, pinang en…peniskokers.

Selamat datang!

De lezing zal plaats vinden bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat  6.
U bent welkom vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur en om 22.00 uur is de avond afgelopen. Uw bijdrage aan de kosten is 4 euro per persoon (exclusief consumpties). Voor houders van een Gelrepas is de toegang gratis. U gelieve dit wel bij aanmelding aan te geven.

DE LEZING IS HELAAS VOLGEBOEKT. ER KAN NIET MEER WORDEN GERESERVEERD. Wilt u op de wachtlijst? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Telefoon
0263628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 14 februari 2018 20:00