Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Kester Freriks & Koos van Zomeren - Boekenweek 2018: Natuur

Gesprek
Datum: 16 maart 2018 00:00

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

Een avond over de natuur en schrijven

Op 18 maart ontvangen we twee bekende ‘natuurschrijvers’: Kester Freriks en Koos van Zomeren. Walter Jansen praat met hen over de natuur waarmee zij zich zo verbonden voelen dat zij erover schrijven, over het schrijven zelf, over het leven….

Met Kester Freriks zoomen we in op zijn nieuwe boek over het gebrek aan drie natuurwaarden: ‘Stilte, ruimte en duisternis’, zoals meteen ook de titel luidt. Het is de weerslag van zijn ‘Verkenningen in de natuur’(de ondertitel): op zoek naar ons land zoals het oorspronkelijk was. “Hij gaat naar het inmiddels opgeheven museum van de stilte, betrekt schilder Mark Rothko en ruimtereiziger André Kuipers in zijn bespiegelingen en onderzoekt hoe in de loop der eeuwen de waardering voor de drie natuurwaarden is veranderd. Dit boek is een eerbetoon aan en een speurtocht naar de intense, vaak onbekende schoonheid van de natuur”, aldus de promotekst.

In ‘Alle vogels’ bezingt Koos van Zomeren de vogel in al zijn verschijningsvormen: wad-, weide- en woudvogels. Van Zomeren, die in september vorig jaar de allereerste Jan Wolkers Oeuvreprijs kreeg omdat hij 'in zijn eentje het Nederlandse natuurschrijven naar een nieuwe dimensie heeft getild', doet het uit eigen waarneming. En dan blijkt elke vogel toch ook weer iets te zeggen over de mens en de wereld waarin we leven. Hij betrekt er ook de stand van het wetenschappelijk onderzoek bij. Het boek is een bundeling van alles wat Van Zomeren tussen 1977 en 2014 over vogels heeft geschreven. Het is geïllustreerd door Erik van Ommen.

 

Vrijdag 16 maart - aanvang 20.00 uur - entree € 8,00

 

 nogmeervogels 250 stilteruimteduisternis 275

 

 

Beschikbare stoelen
75
Aantal beschikbare stoelen
80
Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 16 maart 2018 00:00