Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Senia start muziek luistergroep

Muziek
Datum: 5 april 2018 10:00

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

Start muziek-luistergroep in Velp

Als je samen luistert gaat klassieke muziek pas écht leven. Binnenkort start een luistergroep in Velp.
Veel mensen kunnen enorm genieten van klassieke muziek. Nóg mooier is het om samen te luisteren naar prachtige klassieke stukken, erover door te praten en nog meer te begrijpen van wat muziek wil zeggen.

Wilt u ook samen met anderen nóg meer genieten van klassieke muziek? Kom dan op donderdag 5 april naar Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. Daar organiseert Senia een informatiebijeenkomst over de oprichting van een luistergroep klassieke muziek.

Muziekluisterwijzer
Senia richt in het hele land luistergroepen op voor mensen die van klassieke muziek houden. De 7 à 8 deelnemers bespreken om de 6 weken een muziekstuk met behulp van een muziek-luisterwijzer, opgesteld door deskundigen. Hierin staan allerlei luistertips en achtergrondinformatie over het muziekstuk. Dat doen ze aan de hand van cd’s en luisterfragmenten op internet.
Het gaat om verschillende stukken, zoals de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach, Mozarts’ opera Le Nozze, maar ook het spetterende An American in Paris van Gershwin en de Fantastique van Berlioz.

Mooiste cultuurvorm
Veel mensen die lid worden van de luistergroepen zeggen dat ze meer van klassieke muziek zijn gaan genieten en dat lid worden van een luistergroep ontzettend leuk is. ‘Je krijgt alle gelegenheid om meer te weten te komen over het uitgevoerde muziekstuk, de componist en de muzikanten die het uitvoeren’, zegt een van de deelnemers. ‘Daarbij komt dat je geen vooropleiding nodig hebt. Interesse, nieuwsgierigheid naar één van de mooiste cultuurvormen ooit is voldoende. Echt waar, samen naar klassieke muziek luisteren, is samen genieten. En het is ook nog eens erg gezellig’.

Praktische informatie
Belangstellenden zijn welkom op donderdag 5 april om 10.00 uur bij Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp.

 

 

Beschikbare stoelen
24
Aantal beschikbare stoelen
25
Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 5 april 2018 10:00