Harpiste Diana de Vries

Volg de droom in je leven  documentaire van Bas Krijgsman over Harpiste Diana de Vries & mini-concert

Filmer Bas Krijgsman heeft afgelopen jaren documentaires gemaakt over meerdere gerenommeerde kunstenaars uit de gemeente Rheden en uitvoerig hun wijze van werken en hun werk gedocumenteerd en gefilmd: Ann Glynn, Sjef van der Molen, Gradus Verhaaf, Adriaan van Esveld, Johan de Haas, Wessel Huisman, Eric van der Donk en Guus Tangelder. in 2015 verscheen de documentaire Volg de droom van je leven over harpiste Diana de Vries.

Diana studeerde aan het Rotterdams Conservatorium eerst bij de bekende pedagoge Margot Flipse en vervolgens bij de wereldberoemde harpiste Susanne Mildonian. Na haar eindexamen studeerde ze verder bij Edward Witsenburg en Marielle Nordmann in Parijs. Al tijdens haar studie ontwikkelde ze uitgebreide muzikale activiteiten, zowel op symfonisch gebied als in de kamermuziek en als soliste. Sinds 1982 is zij als soloharpiste verbonden aan Het Gelders Orkest.

Tevens is zij lid van trio Concerto Alankare (viool, fluit en harp), trio 'Les Trois Muses' (zang , fluit en harp ), het duo Concerto Elysee en speelt zij ook als duo partner met o.a. fluit , orgel , en zang.

Haar repertoire is bijzonder uitgebreid en bevat de harpliteratuur vanaf de klassieke periode tot en met de avant-garde.

Diana wordt ook regelmatig gevraagd te componeren voor de harp . Enkele voorbeelden hiervan zijn : 'Love to Love', 'Danse des Sylphes', 'Ghandi' en 'Noorunisa'.

Harp solo cd’s van haar zijn: 'David de minstreel op reis door Europa', 'Love to Love', 'Noorunissa' en 'From Diana with Love'. Op deze laatste cd staan voornamelijk eigen composities. De cd 'Sagaro Waves' van het vroegere ensemble Sagaro, 'Beyond Passion' en 'Inspiring moments' van duo Concerto Alankara en 'The touch of love' met verschillende van haar ensembles. Binnenkort verschijnt haar nieuwe solo cd 'Diana’s dreams'. Diana bespeelt de harpen 'Aurora' van Salvi ,'Musa' van Aoyama en 'Elysee' van Camac.

Zie ook www.dianadevries.nl

dinsdag 6 juni - aanvang 20.00 uur - vrijwillige bijdrage - Jansen & de Feijter