Expositie Adriaan Esveld

In petit café Lezen & Laven is deze maand een expositie van bijzondere olieverfschilderijen te zien van kunstenaar Adriaan Esveld.

Adriaan van Esveld is geboren in Soest in 1947. Hij volgde een opleiding in Utrecht aan de school voor grafische vakken en kreeg daar les van Theo van de Vathorst en Henk Hester.
In 1966 begon hij aan de 5-jarige opleiding schilderen en grafiek aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Hij werd opgeleid door Johan de Haas, Ferenc Gögos, Berend Hendriks en Peter Struyken. Adriaan heeft zijn atelier in Velp. Werken van hem bevinden zich in verschillende collecties, o.a. Het Henriëtte Polak Museum en Delta Loyd. In de loop der jaren heeft Adriaan zich speciaal verdiept in het werken en samenstellen van temperaverf.

"De motieven zijn meestal een realisatie van alledaagse handelingen tussen mensen, ook dieren kunnen onderwerp zijn. Door ze uit het alledaagse te isoleren krijgen ze een speciale betekenis. De monumentale figuren staan groot op de voorgrond van het tafereel afgebeeld. Belangrijk vind ik de weglatingen, de kracht in de compositie, het frontale perspectief, licht/ donker, groot/klein en kleurgebruik. En vele andere aspekten komen al werkend aan de orde."

Klik hier voor meer werk van en informatie over Adriaan Esveld