Boek Eusebiuskerk

Exclusief bij Boekhandel Jansen & de Feijter en Het Colofon, Arnhem: Hét boek over de Eusebiuskerk van € 39.95 voor slechts € 12,50 !

Een monumentale uitgave over een beeldbepalend gebouw. De Sint-Eusebiuskerk in Arnhem is rijk gedecoreerd en bevat een keur aan prachtige sculpturen, van Middeleeuwse kopjes tot Disneyfiguren. Voor het eerst is er de terechte aandacht voor de bouwsculptuur van deze unieke kerk, die tot nog toe zelden bestudeerd was. In samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed beschreven Elizabeth den Hartog en Ronald Glaudemans de bouwgeschiedenis van de kerk integraal met de bouwsculptuur.

De Sint-Eusebiuskerk te Arnhem. Bouwsculptuur en bouwgeschiedenis is de eerste uitgave in een serie studies naar bouwsculptuur onder redactie van Gerard van Wezel.

Tevens exclusief bij onze beide boekhandels: Arnhem 1950 - 1960. Beelden van een stad tussen ooit en nu. Ooit € 25, nu maar € 9.99 !

Het boek "Arnhem 1950 – 1960" geeft een indringend beeld van de wederopbouw van één van de zwaarst getroffen Nederlandse steden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naast de stad zelf laat dit boek ook haar inwoners zien: Arnhemmers uit alle geledingen van de bevolking die zich bewust zijn van hun zware taak de stad weer op te bouwen. Het boek is een indrukwekkend beeldverslag van een stad die zich na de oorlog in rap tempo herpakt en zich weer vol overtuiging op de kaart weet te zetten. De beelden worden vergezeld door een voorwoord en impressies van Ad Lansink, oud-Tweede Kamerlid en geboren in 1934 aan de Kloosterstraat in Arnhem.