Workshop kunst kopen

WORKSHOP

Er is onroerend goed – vastgoed, buitenkant, status – en er is ontroerend goed – kunst, binnenkant, passie. Bij velen heerst het idee dat kunst een (linkse) hobby van de elite is en niet toegankelijk voor ‘gewone mensen’. Galeries worden als hoogdrempelig ervaren, de prijzen zijn niet transparant en de teksten over de kunstwerken zorgen eerder voor verwarring dan opheldering.

Maar er is ook goed nieuws: het bezitten van kunst is niet voorbehouden aan de rijken der aarde: er is al prachtige kunst te koop voor een paar honderd euro (als je maar goed zoekt en ‘vroeg’ durft te kopen). De stap van kijken naar kopen is voor velen echter een obstakel: de kunstwereld kenmerkt zich door geheel eigen codes, die Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen, zelf kunstkenners en -verzamelaars, in Ontroerend goed proberen te kraken. Hoe worden prijzen bepaald? Kun je onderhandelen met galeries? Hoe werkt een kunstbeurs? Er is zo veel keus: hoe weet ik welke kunst bij mij past en hoe en waar koop ik die?

reserveren workshop
deelname € 10,00 waarvan € 5,00 restitutie bij aankoop van het boek.

BUFFET
Voorafgaand aan de workshop kunt u deelnemen aan ons vegetarisch kunstbuffet. Alleen op reservering.
Kosten € 20,00 incl. glas wijn of fris.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Over het boek:
De kunstwereld heeft zijn geheel eigen codes, dit boek helpt je die te kraken.’ Trouw
Helder geschreven en praktisch.’ NRC
Van Gelderen en Klerkx laten zien dat kunst helemaal niet moeilijk, duur, ver weg of ontoegankelijk is.’ Financieel Dagblad

bestellen boek Ontroerend goed (€ 19,99)

 

meer informatie:
Oscar van GelderenManuela Klerkx