Wie zijn wij

Jansen & de Feijter
boeken, petit café & theetuin

Boekhandel Jansen & de Feijter uit Velp is in 1998 opgericht door Anneke de Feijter en Walter Jansen. Al snel werd de boekhandel een begrip in de regio: goede en deskundige medewerkers, een mooi assortiment en veel lezingen en literaire activiteiten. De winkel ontwikkelde zich tot de literaire hangplek en de culturele dorpskroeg van Velp en omgeving
Jansen & de Feijter werkt samen met veel culturele instellingen uit de regio.

Voorjaar 2013 heeft de winkel een metamorfose ondergaan. Begin 2013 deed Jansen & de Feijter als een van de eerste winkels een succesvolle crowdfunding waarmee een verbouwing kon worden gerealiseerd en de aanleg van een theetuin achter de winkel. Onder het motto Lezen & Laven kan het publiek nu genieten van een goede koffie of thee, zoete lekkernijen uit eigen keuken, een lunch en van een lekker glas wijn.

Najaar 2014 is Jansen & de Feijter in Arnhem gestart met Het Colofon – boeken, koffie & muziek, een boekhandel en conceptstore. De winkel in Arnhem is gevestigd in de Bakkerstraat nr. 56 in het royale pand waar vroeger de Palace-bioscoop was gevestigd en tot 2014 de firma Houtbrox. Deze winkel biedt ruimte aan anderen voor een pop-up of shop-in-the-shop en verkoopt naast boeken ook vintage meubeltjes en design.
Onder de naam Dichtbij runt Stichting Droom in Het Colofon een shop met streekproducten en een lunchroom. De boekhandel is nog volop in oprichting en zal nooit af zijn.

De afdeling klassieke muziek is sinds voorjaar 2017 van de winkel in Velp verhuisd naar Het Colofon en staat onder leiding van Lucas Guitink en Peter Vijfvinkel, oud medewerkers van de Muziekwinkel Bergmann.