Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Anne Gaay Schouwenaar over Stoicijnse en andere levenskunst VOLGEBOEKT

Lezing
 Registratie gesloten
 
28
Datum: 15 april 2019 20:00

Locatie: Jansen & de Feijter

De stoïcijnse levenskunst gaat uit van een ordenend principe, een zinvolle samenhang waarin alles zijn plaats heeft. Op zich al een rustgevende gedachte! Anne Gaay Schouwenaar uit Velp geeft hierover een lezing bij ons.

Het stoïcisme is een praktische filosofie, twintig eeuwen geleden ontstaan in het oude Griekenland maar nog steeds toepasbaar. Volgens de stoïcijnen heeft de mens tot taak zich te ontwikkelen, zijn vermogens te benutten en gemoedsrust en vrede te bereiken. Je doet er goed aan om te accepteren waar je niets aan kunt veranderen. Het gaat niet om wat je overkomt, je hebt een keuze hoe hier mee om te gaan. Zo leerde Anne Gaay Schouwenaar zelf te aanvaarden dat ze de diagnose borstkanker kreeg, vanuit het vertrouwen dat een mens niet meer te doorstaan krijgt dan hij aankan.

Anne Gaay Schouwenaar
Anne Gaay Schouwenaar houdt zich bezig met levenskunst en geeft lezingen aan de hand van de deugdethiek van Aristoteles, de stoicijnse levenskunst van Keizer Marcus Aurelius, de essays van M. de Montaigne en de teksten van Etty Hillesum. Zij vertaalt deze opvattingen heel praktisch naar het alledaagse leven en gebruikt voorbeelden uit eigen praktijk. Ze is sinds vorig jaar met pensioen na een loopbaan als maatschappelijk werkster in de gezondheidszorg, bedrijfsmaatschappelijk werkster en humanistisch geestelijk raadsvrouw in een ziekenhuis. Nu werkt ze vanuit haar eigen gesprekspraktijk voor levensvragen in Velp. Anne Gaay Schouwenaar studeerde af aan de Universiteit voor Humanistiek. 

Maandag 15 april - aanvang 20.00 uur - entree € 7,50 - graag reserveren (beperkt aantal plaatsen)

 

Beschikbare stoelen
4
Aantal beschikbare stoelen
32
Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6 Velp

 

Alle datums


  • 15 april 2019 20:00