Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Zijn naam was Piet: Rhijnvis Feith

Boekpresentatie
Datum: 24 april 2019 20:00

Locatie: Jansen & de Feijter

Pieter Rutger Feith (1911-1941) was een onbekend gebleven verzetsman. Zijn zoon Rhijnvis Feith deed onderzoek naar hem en presenteert bij ons het boek: ‘Zijn naam was Piet. Het korte leven van een onbekende verzetsman’.  

Aan het korte leven van Pieter Feith kwam in 1941 een einde door een fietsongeluk. Zijn beide kinderen groeiden op zonder enige herinnering aan hem. Aan de hand van nagelaten brieven, foto’s en dagboeken reconstrueert zoon Rhijnvis zijn jeugd, studententijd, dienstplicht bij de Bereden Artillerie, zijn werk als assuradeur en zijn huwelijk met Adine de Jonge. De tijd waarin hij leefde komt schetsmatig aan de orde. Aangezien zijn deelname aan de strijd tegen de Duitse invasie en zijn verzetswerk, ook aan zijn vrouw, onbekend waren, bood een speurtocht in archieven uitkomst. 

Overigens: alle leden van Piets naaste familie en schoonfamilie namen, ieder op eigen wijze, aan het verzet deel. Ernst de Jonge werd, vanwege zijn rol in De Soldaat van Oranje, de meest bekende.

Rhijnvis Feith
Rhijnvis Feith (1939) was tot zijn pensionering orthopedisch chirurg en opleider bij Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Ook nog vele jaren daarna bekleedde buiten het ziekenhuis tal van functies. Na beëindiging hiervan had hij de tijd voor het onderzoek naar het leven van zijn vader.

Organisatie
Boekhandel Jansen & de Feijter en Uitgeverij Walburg Pers organiseren de boekpresentatie gezamenlijk. Prof.dr. Ben Schoenmaker, de directeur van het Nationaal instituut voor militaire historie (NIMH) verzorgt een inleiding bij de presentatie. 
Het wordt een feestelijke bijeenkomst waarvoor wij u van harte uitnodigen. Signeersessie na afloop!

Boek
ISBN 9789462493759 gebonden Zijn naam was Piet. Het korte leven van een onbekende verzetsman. € 29,95
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Woensdag 24 april - aanvang 20.00 uur - vrij entree - graag aanmelden 

Organisatie i.s.m.

walburgpers

 

Beschikbare stoelen
13
Aantal beschikbare stoelen
80
Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6 Velp

 

Alle datums


  • 24 april 2019 20:00