Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Ik Buurt Mee! met Martin Idema (herhaling van 17/4)

Evenement
Datum: 16 mei 2019 20:00 - 22:00

Locatie: Jansen & de Feijter

Op avonturenreis naar Bolivia … in Velp. Sociaalgeograaf, planoloog en gevorderd amateurfilmer Martin Idema neemt u in zijn presentatie op donderdagavond 16 mei mee naar dit prachtige, min of meer geïsoleerde Zuid-Amerikaanse land. Deze presentatie is, vanwege de grote belangstelling, een herhaling van 17 april.

Aanmelden voor deze Ik Buurt Mee! moet via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Buurtgenoten Martin en Renske Idema maken verre en avontuurlijke reizen. Martin geeft er graag presentaties over. In 2017 was het reisdoel Bolivia. Het is een avontuur om dit min of meer geïsoleerde Zuid-Amerikaanse land te bereizen. Martin en Renske bezochten de nationale parken en het Amazonewoud. En ze trokken door de Andes in Zuidwest Bolivia, met de grootste zoutvlakte ter wereld en met z’n gevarieerde ruige woestijnlandschap met vulkanen en veelkleurige meren vol roze flamingo’s. Terug in de bewoonde wereld bezochten ze de levendige steden die ontstonden in de Spaanse tijd. Ze genoten van de vele indrukken die de steden en de inwoners in hun authentieke, kleurige kleding op hen maakten. En dan zijn er natuurlijk nog de overblijfselen uit de Inca-tijd. Daar was een uitstapje naar buurland Peru op gericht. Martin en Renske bezochten de oude Inca-hoofdstad Cusco en de mysterieuze ruïnes van Machu Picchu, uitgeroepen tot een van de zeven wereldwonderen en de beroemdste attractie van Zuid-Amerika.

Ter inleiding op zijn film vertelt Martin Idema veel achtergrondinformatie over het land en het landschap, over de geschiedenis en het Inca-rijk, en over het hedendaagse leven.

Martin Idema Bolivia 2Martin Idema Bolivia 3

Martin Idema
Buurtgenoot Martin Idema is economisch en sociaal geograaf én planoloog. Zijn hele loopbaan vanaf 1974 werkte hij bij adviesgroep Companen in Arnhem (van 1987-2006 als directeur). Dit bureau is gespecialiseerd in onderzoek en advies op het gebied van wonen en de woningmarkt. Sinds hij in 1976 in Velp kwam wonen, is hij betrokken bij lokale en regionale organisaties, zoals Stichting en Werkgroep Behoud Karakter Velp, Raad van Toezicht Innoforte, Raad van Commissarissen Volkshuisvesting Arnhem en de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal. Nu is hij nog voorzitter van Stichting Vrienden van de Oude Jan en voorzitter van de Commissie Cultuurhistorie Rheden-Rozendaal. 

Praktische info
Van 20.00 (inloop vanaf 19.30) tot 22.00 uur 
Boekhandel/Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp
Toegang: 5 euro per persoon (exclusief consumpties). Houders van een Gelrepas hebben gratis toegang.

Aanmelden is verplichtDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (ook voor meer informatie). Een week voor de lezing ontvangt u dan een bevestiging, die dient als toegangsbewijs.

Rondom de lezing is er voldoende tijd om nader met buurtgenoten kennis te maken. 

logo

Ik buurt mee! is een initiatief van de gemeente Rheden. Het is een werkwijze die staat voor het samen met bewoners en instanties (zoals Vivare, St. VIVA, Politie) werken aan een sociale, prettige en veilige buurt. Kijk voor meer informatie op www.ikbuurtmee.nl 

 

Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle datums


  • 16 mei 2019 20:00 - 22:00