Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Literaire middag met Josha Zwaan VERPLAATST

Evenement
 Registratie gesloten
 
4
Datum: 16 juni 2019 14:30

Locatie: Paperclip Eiberstraat 14 Velp

In het kader van Zilveren Zondag wordt er, in samenwerking met Boekhandel Jansen & de Feijter, op zondagmiddag 16 juni een literaire middag georganiseerd met Josha Zwaan, schrijfster van o.a. de boeken Parnassia, Zeevonk en Dwaallicht.

Over Josha Zwaan
Josha Zwaan werd op 19 december 1963 geboren in Nieuw Zeeland, als dochter van Nederlandse immigranten. Toen zij drie jaar was verhuisde het gezin terug naar Nederland. Josha Zwaan groeide op in Zeeuws Vlaanderen, West-Friesland en op de Veluwe. 
In 2010 verscheen haar debuutroman Parnassia, bij uitgeverij Artemis & Co. 
In 2013 verscheen haar tweede roman: Zeevonk
Haar derde roman, Dwaallicht, verscheen in 2015

Naast fictie schrijft Josha Zwaan ook essays. Sinds 2009 heeft zij gepubliceerd in Dagblad Trouw, Volkskrant Magazine, Tijdschrift voor Coaching en Tijdschrift Volzin. 

Al van jongs af aan schreef Josha Zwaan verhalen. Haar eerste ‘boek’ schreef zij op elfjarige leeftijd. De uitgeverij waar zij haar manuscript naar toe stuurde vond het een knap werkje, maar met een te volwassen thema (ziekte en dood) voor een kinderboek. Op haar achttiende behoorde zij tot de winnaars van een wedstrijd van VIVA: erotische verhalen door vrouwen geschreven. Dit verhaal werd opgenomen in een bundel, uitgegeven door uitgeverij Novella.
Schrijven bleef een rode draad in haar leven. In de verschillende functies die zij had schreef zij projectplannen en beleidsstukken en soms ook impressies van wat zij meemaakte met cliënten.
De tijd om verhalen te schrijven vond zij pas weer toen haar kinderen groter werden. Na haar veertigste verjaardag besloot Josha Zwaan serieus werk te maken van haar schrijversschap. Zij startte met het schrijven van een roman en werkte tussendoor aan verhalen en essays.

 

DwaallichtParnassia Saturnusplein 300

Informatie
Datum : 16 juni VBERPLAATST NAAR NAJAAR 
Tijdstip: 14.30 uur
Locatie: Paperclip, Eiberstraat 14, Velp
Kosten: €6,- inclusief consumptie

Over Zilveren Zondag
In de gemeente Rheden is een nieuw cultureel initiatief: de Zilveren Zondag. Eén keer per maand organiseren een aantal partners uit de gemeente een inspirerende middag voor ouderen: een film, een lezing of een voorstelling op basis van ontmoeting, meedoen, kennisuitwisseling en verdieping. De sprekers zijn bekendere auteurs of mensen uit de regio die boeiend kunnen vertellen over kunst & cultuur, over een historisch onderwerp of over een ambacht bijvoorbeeld. Cultureel aanbod in de breedste zin van het woord dus.

De Zilveren Zondag is tot stand gekomen op initiatief van Bibliotheek Veluwezoom. Zij zagen dat er behoefte is aan een laagdrempelig, maar prikkelend aanbod, deels verzorgd door senioren zelf. Nadrukkelijk is dit aanbod ook toegankelijk voor ouderen die niet gemakkelijk van huis komen; ook zij zijn van harte welkom om hier van te komen genieten en mee te doen. 

 

Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Eiberstraat 14 Velp

 

Alle datums


  • 16 juni 2019 14:30