Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

In gesprek met Lodewijk Asscher: De mens in de politiek

Gesprek
Datum: 9 december 2019 20:00

Locatie: Zalencentrum Parkstaete Parkstraat 3 Velp

Samen met het publiek gaat oud-wethouder, journalist en politicoloog Jan Bart Wilschut in gesprek met Lodewijk Asscher, fractievoorzitter, oud-minister en vicepremier. Drie thema’s zullen aan bod komen: leiderschap, de mens in de politiek en (na de pauze) de toekomst van de sociaal-democratie. 

U bent van harte uitgenodigd, ongeacht uw politieke overtuiging, om aan dit gesprek deel te nemen.

Informatie:
- Maandag 9 december: aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
- Vrij entree
- Zalencentrum Parkstaete, Parkstraat 3 Velp

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boek:
Opstaan in het Lloyd Hotel (april 2019)
ISBN: 9789057599194
Prijs: € 22,50
(bestelmogelijkheid per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Lodewijk Asscher (Amsterdam, 1974) is op maandag 9 decemberte gast in Zalencentrum Parkstaete in Velp op uitnodiging van Boekhandel Jansen & de Feijter en de PvdA fractie Rheden. Lodewijk Asscher zal  worden geïnterviewd door Jan Bart Wildschut, politicoloog en debatleider (oud-wethouder in Rheden en nu zelfstandig werkzaam voor o.a. de overheid). Het thema van deze avond is ´de mens in de politiek´ . In zijn nieuwe boek `Opstaan in het Lloyd Hotel` schrijft Lodewijk Asscher openhartig over zijn persoonlijke en politieke ervaringen en  schetst de dilemma's waarvoor hij zich geplaatst ziet en verbindt deze aan de drijfveren die hem tot een van de meest bevlogen politici van Nederland maken.

Na de pauze is er ruim tijd om hem vragen te stellen.

Over Lodewijk Asscher
Na een carrière in de Amsterdamse politiek maakte Lodewijk Asscher de overstap naar de landelijke politiek. Vanaf 9 december 2016 is hij partijleider van de PvdA. Na de Tweede Kamerverkiezingen 2017 werd hij Kamerlid en fractievoorzitter. Eerder was hij van 5 november 2012 tot 26 oktober 2017 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en vicepremier in het kabinet-Rutte II.

Lodewijk Asscher 2

Jan Bart Wilschut (1963) studeerde politicologie in Amsterdam. Als free-lance journalist werkte hij voor Vrij Nederland, HPde Tijd en De Groene Amsterdammer om daarna als verslaggever bij Omroep Gelderland in dienst te gaan. In 1993 was hij oprichter van Stichting de Dialoog, bureau voor interactieve beleidsvorming. In 1999 ging hij zelfstandig verder met het opzetten en leiden van debatten voor tal van organisaties. Van RABO bank tot Hockeybond en van Woningbouwcorporaties tot verschillende politiekorpsen. Wilschut voelt zich thuis in de zaal om samen met het publiek er een energieke bijeenkomst van te maken. Naast debatleider was Jan Bart een kleine vier jaar wethouder in Rheden en tot september 2012 directeur van de Regio Achterhoek.

 

Beschikbare stoelen
40
Aantal beschikbare stoelen
120
Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle datums


  • 9 december 2019 20:00