Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Vervolgde componisten/musici uit Arnhem en omgeving in 1940/45

Lezing
Joop_van_Velzen
Datum: 22 februari 2020 14:00 - 15:00

Locatie: Pop-up museum, Hoofdstraat 75, Velp

Muziek moet tot klinken worden gebracht, ook – of zelfs juist! – de muziek van componisten die tijdens de Tweede Wereldoorlog vervolgd werden en – letterlijk en figuurlijk – tot zwijgen werden gebracht!

Op zaterdag 22 februari licht muziekhistoricus Joop van Velzen in een presentatie over leven en werken van componisten en uitvoerende musici, die in WO II actief waren in Arnhem, Nijmegen en omgeving, een en ander toe. Hij maakt daarbij gebruik van materiaal dat door de Nederlandse Leo Smit Stichting is verzameld; een kenniscentrum dat onderzoek doet naar en werken opspoort van deze componisten. Daarom draagt deze korte lezing er ook weer toe bij dat hun leven, werk en context toegankelijk wordt gemaakt!

Joop van Velzen (1951), M.Sc./M.A., is aan de universiteiten van Utrecht en Vancouver (CANADA) academisch opgeleid als bioloog/botanicus én als muziekhistoricus. Naast paukenist in studentenorkesten en drummer in enkele muziekensembles, heeft hij jarenlange ervaring als trainer/coach in het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Joop is de auteur van de 4-delige biografie over de muzikale vriendschap tussen Clara Schumann en Johannes Brahms. Daarnaast schrijft hij over talrijke onderwerpen uit de klassieke muziek, werkt hij momenteel aan een biografie over Hugo Wolf en geeft hij – vanuit zijn Larense onderneming ‘Music in Life’ – Passie voor Klassiek!, cursussen en lezingen over onderwerpen uit de wereld van de klassieke muziek. Tenslotte doceert hij over deze grote verscheidenheid van aspecten ook aan verschillende HOVO’s en de Vrije Academie in Amsterdam. 

afbeelding 1 afbeelding 2

Plaats: Pop-up museum, Hoofdstraat 75, Velp
Tijd: 14.00-15.00 uur
Toegang: gratis

 

 

Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle datums


  • 22 februari 2020 14:00 - 15:00

© 2019 Jansen & de Feijter |  Privacyverklaring | Alle rechten voorbehouden  |  Contact