Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881ST Velp, KvK: 69640041
Wij raden altijd aan om te reserveren!! Wij houden een plaatsje kunnen u op de hoogte brengen, mocht er onverwacht iets zijn.

Let op: annuleren kan kosteloos tot 24 uur van te voren, mits de activiteit niet is uitverkocht.
Daarna is annulering niet meer mogelijk.

Bestemming

Van 10 oktober 2022 10:00 tot 12:00
Categorieën: Filosofie
Gezien: 213

Bestemming

Er zijn veel invalshoeken te kiezen wanneer je met elkaar wilt filosoferen over het thema ‘Bestemming’. Het is zo’n begrip dat vele associaties en vragen oproept, waarover je steeds een nieuwe filosofische boom over zou kunnen opzetten. ‘Bestemming’ is het thema van het Philocafé op 10 oktober (bij uitzondering niet op de eerste maar op de tweede maandagochtend van de maand).

We kunnen ‘bestemming’ heel letterlijk opvatten als de plek waar je naar toe wilde gaan: de geplande, of misschien wel ongeplande, plaats van aankomst. En ja, over reizen en aankomen kunnen we zeker een goed filosofisch gesprek houden. Een eerste-orde-vraag is dan bijvoorbeeld: Hoe laat vertrekt de laatste trein naar Nijmegen? Dan is dus Nijmegen kennelijk de bestemming. Met daaropvolgend een tweede-orde-vraag: Kunnen treinen vertrekken en aankomen? En weet die trein dat dan ook? Of is dat voorbehouden aan mensen?

Lotsbestemming
Maar we kunnen het begrip ook wat dramatischer beschouwen als jouw persoonlijke bestemming in het leven, of als lotsbestemming. Nog spannender wordt het als we het over vóórbestemming hebben, een onvermijdelijke plek van aankomst, of de onvermijdelijke ‘opdracht’ in jouw leven. Heeft daarin dan een stuk vrije keuze nog een rol? Zodat je je (lots-)bestemming desnoods nog kan ontlopen?

Waarover we het als groep willen gaan hebben, is nog ongewis. Of is de keuze van het gesprek toch al voorbestemd? Maar weten wij dat domweg niet?
Probeer alvast een eigen uitgangsvraag te formuleren. Benieuwd of we op onze gewenste bestemming aankomen tijdens dit Philocafé!

Praktische info
Datum: maandagochtend 10 oktober 2022 
Tijd: 10.00-12.00 uur
Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp
Toegang: € 5,-

Aanmelden
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U betaalt bij binnenkomst.