Op deze pagina vindt u het overzicht van culturele activiteiten vanuit onze boekhandel. Zoals: ontmoetingen en interviews met schrijvers, lezingen over culturele onderwerpen, concerten, voordrachten. Dat alles naast vaste activiteiten zoals Philocafé, Ik Buurt mee!-lezingen en de Geschiedenisleeskring, Boekenweek en Muziek aan Huis. Check regelmatig onze website en/of abonneer u op onze nieuwsbrief. Welkom! 

Organisatie: Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881ST Velp, KvK: 69640041

Schijnwerpers op de familie van Vincent van Gogh

Van 19 oktober 2022 20:00 tot 22:00
Categorieën: Ik buurt mee-lezing
Gezien: 125

Elisabeth van Gogh, Vincent's zes jaar jongere zus

GEANNULEERD

Schijnwerpers op de familie van Vincent van Gogh

We kennen allemaal de kunstschilder Vincent van Gogh, die in 1890 een einde aan zijn leven maakte. Ook weten we wel hoe belangrijk zijn broer Theo voor hem was. Misschien hebben we ook gehoord van diens vrouw Jo Bonger die na de dood van Theo in 1891 het beheer over het werk van Vincent kreeg en dat onder de aandacht bracht. Maar hoe waren de levens van de rest van de familie? Waren zij ook zo getalenteerd? Hoe waren de familieverhoudingen? Hoe leefden zij?

Velpenaar Pim van Dorp, gepassioneerd geïnteresseerd in Van Gogh (1853-1890), heeft zich hierin verdiept. Zo haalt hij tijdens zijn lezing de zussen Anna, Willemien en Liesbeth en broer Cornelis uit de schaduw van de grote Vincent.

Grootvader_Van_Gogh_-_bijgesneden.jpg
Grootvader Vincent Ferdinand Jacob Van Gogh 

Pim begint zijn presentatie begint met de grootvader van Vincent (geboren in 1789) en eindigt bij neef Vincent Willem (geboren in 1890). Deze Vincent Willem, zoon van Theo en Jo, erfde na het overleiden van zijn moeder in 1925 de collectie schilderijen en stond aan de basis van de Vincent van Gogh Stichting en het latere (1973) museum. Tijdens de lezing van Pim krijgen we veel van Vincent’s schilderijen te zien, bekende en minder bekende. Ook besteedt Pim aandacht aan kunstschilders en anderen die Vincent hebben geïnspireerd.

Pim van Dorp
Pim van Dorp studeerde Rechten in Leiden. Hij ging werken bij Stork, op ‘personeelszaken’ zoals dat toen nog heette. Na drie werd hij bij het CITO directeur van “alles behalve toetsontwikkeling”. Later keerde hij terug bij Stork en werd daar na enige tijd concerndirecteur HRM. Na zijn pensionering bleef hij nog ruim tien jaar werken bij Stork en een pensioenfonds. Hij woont inmiddels 50 jaar (begin volgend jaar) in Velp. Hij heeft altijd grote belangstelling gehad voor Vincent Van Gogh. Maar toen hij het boek De zussen van Van Gogh, van Willem Jan Verlinden, las, raakte hij meer dan geïnteresseerd in de familie Van Gogh. Vandaar deze lezing.

Praktische info
Datum: woensdagavond 19 oktober 2022
Tijd: 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp

Toegangsprijs en aanmelden voor fysieke deelname
• € 5,- per persoon (exclusief consumpties)
• Gratis toegang voor houders van een Gelrepas (graag vermelden bij de aanmelding
• Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij s.v.p. de datum van de lezing. Betalen kan op de avond zelf met pinpas of met gepast geld.

Kosten en aanmelden voor live streaming
De lezing wordt live gestreamd en kan dus ook thuis bijgewoond worden.
• € 3,- . Maak dit bedrag uiterlijk twee dagen voor de lezing over naar rekeningnummer NL03 INGB 0007 7362 98 t.n.v. Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, onder vermelding van 'streaming' en de datum van de lezing.
• Gratis toegang voor houders van een Gelrepas (graag vermelden bij de aanmelding)
• Aanmelden: liefst een week van tevoren. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij aub ‘streaming’ en de datum van de lezing. Een uur voor aanvang ontvangt u in de mailbox een link voor het volgen van de lezing.

Rondom de lezing is er voldoende tijd om nader met buurtgenoten kennis te maken.

logo_ik_buurt_mee.jpg

Ik buurt mee! is een initiatief van de gemeente Rheden. Het is een werkwijze die staat voor het samen met bewoners en instanties (zoals Vivare, Incluzio, Politie) werken aan een sociale, prettige en veilige buurt. Kijk voor meer informatie op www.ikbuurtmee.nl