Op deze pagina vindt u het overzicht van culturele activiteiten vanuit onze boekhandel. Zoals: ontmoetingen en interviews met schrijvers, lezingen over culturele onderwerpen, concerten, voordrachten. Dat alles naast vaste activiteiten zoals Philocafé, Ik Buurt mee!-lezingen en de Geschiedenisleeskring, Boekenweek en Muziek aan Huis. Check regelmatig onze website en/of abonneer u op onze nieuwsbrief. Welkom! 

Organisatie: Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881ST Velp, KvK: 69640041

Eerste ZingevingsCafé: Autonomie

Van 17 oktober 2022 10:00 tot 12:00
Categorieën: ZingevingsCafé
Gezien: 62

Autonomie

ZingevingsCafé is een nieuwe vaste activiteit van Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter. De eerste bijeenkomst is maandag 17 oktober. Thema is ‘autonomie’, Hannie Bakker en Marlies Doodkorte leiden het gesprek.

Autonomie is te beschouwen als een menselijke kernwaarde. Het begrip verwijst naar het gevoel van keuze en vrijheid in het handelen, denken en voelen, zodat je aan het roer staat van je eigen leven. Ons leven kent verschillende terreinen: werk, privé, onze woonsituatie, en op al deze terreinen kan ons gevoel van autonomie verschillen.
Autonomie is een vorm van onafhankelijkheid en zelfstandig te werk kunnen gaan. Ons zelfbewustzijn helpt ons om autonoom te kunnen zijn, net als onze afstemming op anderen en het vermogen om nieuwe situaties te hanteren.

Vragen die we onszelf 17 oktober gaan stellen, zijn bijvoorbeeld: waar in mijn jeugd liet ik mijn eerste autonomie zien? Welke periodes van afhankelijkheid kende ik in mijn leven? Functioneer ik nu autonoom? Op welke gebieden niet? Ben ik tevreden of zou ik iets willen veranderen? Deze en andere vragen kunnen aan de orde komen. Hannie Bakker en Marlies Doodkorte maken daarbij ook gebruik van kunst, biografische vragen en creatieve werkvormen. Zij zijn allebei ervaren begeleiders van gespreken over zingeving, biografie en ingrijpende veranderingen.

Praktische info
Datum: maandagochtend 17 oktober 2022
Tijd: 10.00-12.00 uur
Locatie: Boekhandel Jansen en de Feijter
Kosten: € 5,-, contant of met pin te betalen bij bijeenkomst.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag vóór 10 oktober.
Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor actieve deelnemers aan het gesprek.

Over het initiatief en twee nieuwe bijeenkomsten
Het initiatief voor het Zingevingscafé ontstond dit voorjaar, toen Hannie Bakker een lezing gaf over Zingeving en aangekondigde hierover een gespreksgroep te willen beginnen, samen met Marlies Doodkorte, coördinator van Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter Zij hebben nu drie bijeenkomsten gepland over thema's die voor hen met elkaar samenhangen. De volgende twee ZingevingsCafés zijn op 28 november (over Verlies) en in januari (over Vervulling, precieze datum volgt).