Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881ST Velp, KvK: 69640041

In gesprek met Tristan Amor over de Liefde voorbij het graf

Van 10 februari 2023 20:00 tot 10 februari 2023 22:00
Categorieën: Interview
Gezien: 232

In gesprek met Tristan Amor over de Liefde voorbij het graf

We verwelkomen een bijzondere gast met wie Walter Jansen in gesprek gaat: Tristan Amor. Tristan Amor is schrijver van ‘De Hereniging, ‘een ongekend openhartige en tegelijk uitgesproken spirituele tekst’ waarin hij gedetailleerd beschrijft wat hij weet van Gene Zijde. Wie is Tristan Amor? Toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Reserveren is gewenst.

Tristan Amor was aanvankelijk niet van plan het manuscript uit te geven. Mede gezien het zeer persoonlijke karakter ervan. Hij besefte echter dat er veel meer mensen zijn die ook worstelen met het beproevende leven op aarde. Hij hoopt dat zijn verhaal tot steun kan dienen om de liefde te vinden die hemel en aarde met elkaar verbindt. 
Een ieder die hem kent zal al snel beseffen dat achter het pseudoniem Tristan Amor de musicoloog en schrijver Maarten Brandt schuil gaat. In deze tekst leren we hem kennen van een geheel andere kant dan de Maarten die zich in het dagelijkse leven manifesteert: altijd humorvol, gewiekst en als het even kan in plat Ernums. Wat we herkennen in De Hereniging is de verdrietige levensloop, bekend bij de grote schare vrienden, en de enorme voorliefde voor en kennis van de klassieke muziek. Ook de lezer die er minder op bedacht is, zal al snel Maarten Brandt herkennen als schrijver van De Hereniging.

Over De Hereniging
Tristan Amor beschrijft gedetailleerd wat hij weet van Gene Zijde. Hij hunkert naar de definitieve versmelting met zijn tweelingziel, zijn beschermengel, de vrouwelijke identiteit die al ontelbare levens over hem waakt en nu in het hiernamaals verblijft. Het relaas laat zich omschrijven als de laatste etappe van een thuisreis naar de tijd en ruimte slechtende dimensie van onvoorwaardelijke en eeuwige liefde die heerst voorbij het graf. Het boek is geschreven vanuit een vlammende hartstocht die als draagvlak dient voor een verrassende filosofische inhoud die onze kijk op het huidige bestaan grondig kan veranderen.

De Hereniging, voorzien van een voorwoord van Nicolette van Nieuwenhuizen-Dijkstra, schrijfster van Ik ben er gewoon nog, is verschenen bij Uitgeverij van Warven en kost € 12,50.

Opeens geschiedde het! De hemel opende zich voor Tristan, zij het slechts enkele maanden. Wat hij teruglas had hij namelijk onmogelijk kunnen verzinnen. Dat laatste had hij dan ook niet gedaan, want het was zijn beschermengel die hem alles haarscherp duidelijk influisterde. Zijn ultieme Geliefde die hem ontelbare levens had begeleid. Zij is het aan wie het ‘auteursrecht’ van De Hereniging toekomt. Zij, die Éne, zijn tweelingziel, die hem, voor zover dat in woorden is te vatten, een visioen schetst wat hij na zijn overgang naar Gene Zijde of Thuis gaat beleven.

Praktische info
• Datum: vrijdag 10 februari 2023
• Entree aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
• Locatie: Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 Velp
• Entree: vrijwillige bijdrage.  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Graag!