Muzieklezing: de negentiende-eeuwse Romantiek in België en Nederland

Muzieklezing: de negentiende-eeuwse Romantiek in België en Nederland

Van 28 november 2023 14:00 tot 28 november 2023 16:30

Bij Kerk "de Oude Jan" , Kerkstraat 56, Velp

info@eenpassievoorboeken.nl

0263628959

http://www.eenpassievoorboeken.nl

Categorieën: Muzieklezing

Gezien: 1657


Julius Röntgen (1855-1932)

Muzieklezing: de negentiende-eeuwse Romantiek in België en Nederland

Dinsdag 28 november is de laatste muzieklezing in een serie van vier - dit najaar - over de negentiende-eeuwse Romantiek op het grote Europese continent. Musicoloog Joop van Velzen leidt ons nu door België en Nederland. 

Dat Nederland en België geen Mikhael Glinka of Bedrich Smetana hebben voortgebracht, moet ermee te maken hebben dat de historische noodzaak voor een ‘typisch nationale’ muziek ontbrak. Toch vloeien er uit de geesten en pennen van Nederlandse en Belgische componisten mooie werken voort. Oeuvres van onder anderen Johannes Verhulst, Bernard van Bree, Richard Hol, Julius Röntgen, Edgar Tinel, Peter Benoit, August De Boeck, Joseph Jongen en Guillaume Lekeu illustreren dit.

Joop van Velzen zal als vanouds werken van componisten presenteren, uitvoeringen toelichten voor wat betreft structuur en opbouw, de plaats van het werk in het oeuvre van de desbetreffende componist en diens plaats in de muziekgeschiedenis. 

Praktische info
Datum: dinsdag 28 november 2023
Tijd: 14.00-16.30 uur, inloop vanaf 13.30 uur
Locatie: Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp
Toegang voor deze losse muzieklezing: € 20,- 

RESERVEREN
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de muzieklezing op 28 november


Organisatie i.s.m. stichting Vrienden van de Oude Jan