Hoe gaan generaties met elkaar om?

Hoe gaan generaties met elkaar om?

Van 09 oktober 2023 10:00 tot 12:00

Bij Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp

Categorieën: Filosofie

Labels: Philocafé,, Hein Hoek,

Gezien: 432


Hoe gaan generaties met elkaar om?

Op allerlei plekken in de samenleving en diverse momenten in ons dagelijks leven gaan we om met mensen van een andere generatie. Op het werk, op verjaardagen en familiebijeenkomsten of zomaar in winkels, of op plekken waar je je vrije tijd doorbrengt. Hoe gaan we dan met elkaar om? Een lekker brede vraag waar we op 9 oktober (voor deze keer op de tweede maandag van de maand) filosofisch gezien alle kanten op kunnen.

Wat is eigenlijk een generatie? Sociologen zeggen het volgende: een generatie is in sociologische betekenis een categorie mensen die in dezelfde periode (van bijvoorbeeld 10 of vijftien jaar) geboren zijn. Binnen een generatie hebben mensen gemeenschappelijke eigenschappen die individuele verschillen kunnen domineren. Er zijn mooie aanduidingen van diverse generaties, met ieder hun typerende kenmerken. Maar verschuiven die kenmerken die ook? Of kan je echt van 'blokken' spreken?

Generaties verschillen kennelijk van elkaar. Vandaag roept dit voor ons de vraag op: hoe gaan generaties met elkaar om? Bedenk aan de hand van deze uitgangsvraag een eigen vraag die je beantwoord zou willen zien.

Praktische info
Datum: maandagochtend 9 oktober 2023 (bij uitzondering niet op de eerste maar op de tweede maandag van de maand)
Tijd: 10.00-12.00 uur
Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp
Toegang: € 5,-

Aanmelden
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U betaalt bij binnenkomst.