Frits van Oostrom over ‘De Reynaert, leven met een Middeleeuws meesterwerk’

Frits van Oostrom over ‘De Reynaert, leven met een Middeleeuws meesterwerk’

Van 29 oktober 2023 15:00 tot 17:00

Bij Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp

Categorieën: Lezing

Gezien: 817


Foto Bob Bronshoff

Frits van Oostrom over ‘De Reynaert, leven met een Middeleeuws meesterwerk’

Op zondag 29 oktober ontvangen we in boekhandel hoogleraar Middeleeuwse letterkunde Frits van Oostrom. Hij zal een lezing houden over Reinaert de Vos. Over zijn metgezel sinds zijn jeugd schreef hij ‘De Reynaert, leven met een Middeleeuws meesterwerk.’

‘Van den vos Reynaerde’ geldt als hét meesterwerk van onze middeleeuwse letterkunde. Wat is het geheim van deze klassieker, die in elke tijd ook leest als een moderne roman, en die zoveel heeft betekend voor zovelen? Frits van Oostrom geeft het antwoord in een panorama van literatuur, geschiedenis en wetenschap. Het boek bevat ook een nieuwe editie van de Reynaert naar alle bronnen van de Middelnederlandse tekst, bezorgd door Ingrid Biesheuvel en Frits van Oostrom.

kaft_Reynaert_verkleind.jpg

Frits van Oostrom
Frits van Oostrom was tot mei dit jaar in totaal veertig jaar werkzaam als (universiteits)hoogleraar in Leiden en Utrecht. Bij zijn afscheid werd hij voor zijn grote bijdrage aan zijn vakgebied, de Nederlandse letterkunde van de Middeleeuwen, benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Eerder ontving hij talloze prijzen en eerbewijzen, waaronder de AKO Literatuurprijs, de Spinozaprijs en in Vlaanderen de Keizer Karelprijs en de Gouden Penning van de Belgische Academie van Wetenschappen. Zijn meest recente boek, Nobel streven, werd in 2018 bekroond met de Libris Geschiedenis Prijs.

Praktische info
Datum: zondag 29 oktober 2023
Tijd: 15.00-17.00 uur
Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp
Toegang: € 5,-
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.