Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis

Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis

Op 04 oktober 2023

Bij Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp

info@eenpassievoorboeken.nl

0263628959

http://www.eenpssievoorboeken.nl

Categorieën: Kinderboekenweek

Gezien: 337


4 tot en met 15 oktober: Kinderboekenweek – Bij mij thuis

Het is weer Kinderboekenweek en wel van 4 tot en met 15 oktober! Kinderen mogen dan weer heerlijk zélf een boek uitkiezen. Voor de kleinsten is er bijvoorbeeld het Prentenboek van de Kinderboekenweek, een groots voorleesboek voor een klein prijsje. En wie € 13,50 besteedt aan kinderboeken, krijgt het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Natuurlijk ook bij Boekhandel Jansen & de Feijter, waar er voor kinderen van 6-12 jaar bovendien van alles is te doen.

Het thema is dit jaar ‘Bij mij thuis’. Dit beginzinnetje vult iedereen weer anders aan: Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. Boeken wakkeren het gesprek aan om erover te vertellen. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Activiteiten in Boekhandel Jansen & de Feijter
De hele Kinderboekenweek kun je bij ons in de boekhandel komen knutselen en tekenen.
♥ Je kunt je ook lekker terugtrekken in onze speciale Kinderboekenweekhuiskamer of in een van de tentjes in de tuin.
♥ Op zaterdag 7 oktober en zaterdag 14 oktober komt er iemand voorlezen, van 14.30-16.00 uur.

Workshop Vormpost: ontwerp je eigen droomhuis in onze Kinderboekenweek-huiskamer 
Woensdag 11 oktober geeft Tessa van Vormpost (de winkel aan de overkant) in onze Kinderboekenweek-huiskamer twee workshops: eentje om 15.15 uur en dan nog een om 16.15 uur. Bij Tessa kan je je eigen droomhuis ontwerpen. Er is niet zo heel veel plaats dus als je mee wilt doen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (kinderen van 6 tot 12 jaar). Deelname kost € 5,- pp.

Het Kinderboekenweekgeschenk 2023
Voor volwassen heb je het Boekenweekgeschenk, voor kinderen het Kinderboekenweekgeschenk, da’s logisch hè. Het boek, voor kinderen van 6 tot 12 jaar, krijg je cadeau als je voor € 13,50 aan kinderboeken koopt. Dit jaar heeft Sanne Rooseboom (1979) het geschreven en het heet: ‘Ravi en de laatste magie’.

Ravi (11 jaar) woont sinds kort met haar moeder en broertje in een flat. Maar er is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. Ravi vindt het prima, ze vindt de flat vreselijk. Omdat haar moeder in een rolstoel zit, heeft de gemeente een rolstoelvriendelijk plekje voor ze gevonden in een tehuis voor oude mensen. Dit blijken niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Het tehuis zit vol kikkers, geheime kamers en goudklompjes. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste, naarste tovenaar van de wereld (ook stokoud) kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen? Illustraties in het Kinderboekenweekgeschenk zijn van Sophie Pluim.

Sanne debuteerde in 2016 met haar boek ‘Jippie! Een humeurig sprookje. Daarna volgde Het Ministerie van Oplossingen waarvan inmiddels meerdere delen verschenen zijn. Het vijfde deel, Het spook van de Haviksburcht, komt volgende maand uit. In 2022 verscheen haar lovend onthaalde jeugdroman Mot en de metaalvissers, die op de shortlist van de literatuurprijs De Boon staat.

KBWgeschenk2023 267


Prentenboek van de Kinderboekenweek 2023
Ieder jaar is er ook een nieuw Prentenboek van de Kinderboekenweek en nu heeft tweevoudig Gouden Penseel-winnaar Yvonne Jagtenberg (1967) het gemaakt: ‘Mijn huis is jouw huis’. De moeder van Pats woonde in haar eentje in een huisje. Toen werd ze verliefd op een man die van alles twee had. Twee oren en twee kinderen. ‘Mijn huis is jouw huis,’ zei de moeder van Pats. Daar bleef het niet bij; tante Kee kwam logeren en er werd een kamertje bij gebouwd. En ook voor Berend Botje en een bereleuke oom met vriend bouwen ze extra kamers. Zo komen er steeds meer bewoners bij, en steeds meer huis! Tot er op een dag iemand zegt dat het zo écht niet verder kan…

Yvonne schreef en tekende veel boeken, onder meer over Hondje, Balotje en Wandert. In 2002 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar gehele oeuvre. Jagtenberg won twee keer op rij een Gouden Penseel: in 2019 voor Mijn wonderlijke oom en in 2020 voor Hup Herman! Haar prentenboek Ik ben Pippi niet! werd in 2022 bekroond met een Bronzen Penseel, en is geselecteerd voor de Prentenboek Top-10 van De Nationale Voorleesdagen 2023.

KBWprentenboek2023 267

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het kost € 8,25