Suzanna Jansen over De omwenteling

Suzanna Jansen over De omwenteling

Van 28 oktober 2022 20:00 tot 22:00

Bij Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp

info@eenpassievoorboeken.nl

026-3628959

http://www.eenpssievoorboeken.nl

Categorieën: Lezing

Gezien: 300


 

Auteursportret: © Mark Uyl

Suzanna Jansen over De omwenteling 

Auteur, journalist en meesterverteller Suzanna Jansen, meest bekend van haar bestseller Het pauperparadijs, geeft op vrijdag 28 oktober een lezing in onze boekhandel in Velp. Ze komt vertellen over haar nieuwste boek, De omwenteling of de eeuw van de vrouw.  Hierin beschrijft Suzanna Jansen de afgelopen eeuw vanuit het perspectief van de vrouw. Hoe verging het Betsy en haar dochters na Het pauperparadijs?

Meer over De omwenteling
Betsy is Betsy Jansen-Dingemans, de moeder van Suzanna. Op een ochtend in 1981 hangt Betsy een laken buiten. Het is geen wasdag en het laken is niet eens nat. Haar jongste dochter, de auteur, weet: mijn moeder stelt nu een daad, ze sluit zich aan bij de vrouwenbeweging. Betsy is geboren in 1922, het jaar waarin vrouwen voor het eerst kunnen stemmen. Toch tellen vrouwen amper mee: ze krijgen minder loon, worden op hun trouwdag ontslagen en zijn bij wet handelingsonbekwaam. Honderd jaar later heeft haar dochter meer rechten en is haar wereld groter dan de huiskamer.

In geen enkele eeuw veranderde het leven van vrouwen zo sterk – en daarmee dat van ons allemaal. Vanuit het perspectief van haar moeder, haar oudere zus en zichzelf vertelt Suzanna Jansen hoe vrouwen leefden binnen de marges van ondergeschiktheid en dienstbaarheid, en hoeveel strijd het kostte zich daaraan te ontworstelen. Met het verstrijken van de tijd ontdekt Betsy dat een vrouw ook naar een ander leven mag verlangen.
In haar persoonlijke, meeslepende stijl legt Suzanna Jansen in De omwenteling de anatomie bloot van de tergend trage, maar niet te stuiten omwenteling van de emancipatie. En ze toont dat de genderverhoudingen van onze tijd hierin hun wortels hebben. Suzanna Jansen weet in De omwenteling als geen ander met een klein verhaal een grote geschiedenis te vertellen.

Over Suzanna Jansen
Suzanna Jansen woonde en werkte als correspondent in Moskou. Als journalist schreef ze voor De Morgen, NRC Handelsblad, Trouw, HP/De Tijd en Opzij, en werkte ze tevens voor zowel de VPRO als de VRT. In 2008 verscheen Het pauperparadijs. Het boek groeide uit tot een bestseller, waarvan inmiddels meer dan 325.000 exemplaren zijn verkocht en zowel de Duitse als de Spaanse vertalingen verschenen zijn. Van haar hand verschenen later de titels Wael en De hemel is goud.

9789026355493

De omwenteling of de eeuw van de vrouw  BESTELLEN
P
rijs €22,99

Praktische info
Datum: vrijdag 28 oktober 2022
Tijd: 20.00 uur (inloop 19.30 uur) - 22.00 uur
Entree: € 10,-
Locatie: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp   Let op: locatie gewijzigd!
Aanmelden: klik linksboven op deze pagina op 'Tickets' 

Organisatie: Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter