Boeken voor Sint Maarten

Woensdag 6 september raasde de orkaan Irma over Sint Maarten. Een half jaar na deze natuurramp is er nog steeds veel hulp nodig.
Wij kennen twee jonge mensen die lesgeven in het basisonderwijs, Hanna Wassenberg en Vincent van Weelden, beiden afkomstig uit de gemeente Rheden. Op de scholen waar zij werken is bijna alles verloren gegaan. We zijn vanuit onze boekhandel een actie gestart om boeken in te zamelen voor Sint Maarten en ook willen we geld inzamelen om nieuwe boeken te kunnen kopen: eerste leesboekjes en boeken die in de lessen kunnen worden gebruikt. De gelden komen 100% ten goede aan de basisscholen op Sint Maarten.

U kunt courante kinder- en jeugdboeken inleveren in onze boekhandel in Velp en u kunt ook geld doneren op ons speciale rekeningnummer:
NL78INGB0007560930 t.n.v. Jansen & de Feijter o.v.v. Sint Maarten.


 Sint Maarten 3 Sint Maarten 2  

Hanna Wassenberg
Mijn naam is Hanna Wassenberg. Ik ben 23 jaar oud en heb tot mijn 21ste levensjaar in Velp gewoond.
Na het afronden van mijn studie in 2015, heb ik mijn droom om in het buitenland te werken verwezenlijkt. Samen met mijn vriend Vincent van Weelden, ben ik in 2016 geëmigreerd naar Sint Maarten. Op het eiland geef ik les op een Nederlandse basisschool in groep 4.

Vincent van Weelden
Mijn naam is Vincent van Weelden. Ik ben 26 jaar oud. Ik ben geboren in Dieren. In 2011 ben ik begonnen met studeren aan de HAN in Arnhem. Deze studie heb ik in 2016 afgerond om vervolgens naar Sint Maarten te verhuizen. Op Sint Maarten geef ik les op een Nederlandse basisschool aan leerlingen uit groep 8.

Dit is ons tweede jaar als leerkracht op Sint Maarten. Wij waren onlangs verhuisd naar een appartement waar we ons al tijden op verheugden. Helaas heeft orkaan Irma dit appartement volledig verwoest.
Sint Maarten is een onderdeel van het Nederlands Koninkrijk, toch beheersen niet alle kinderen de Nederlandse taal. Dit heeft vooral te maken met de verschillende culturen op Sint Maarten. Zo wonen en werken er veel mensen uit buur(ei)landen. Denk bijvoorbeeld aan Dominicanen, Jamaicanen, Venezolanen.
Zoals u weet is Sint Maarten onlangs getroffen door één van de zwaarste orkanen uit de geschiedenis. Hierdoor zijn veel huizen, maar ook schoolmaterialen verwoest. Naast deze materiële schade, zijn er ook kinderen die traumatische ervaringen hebben overgehouden aan de orkaan. Zij hebben geen veilige thuishaven meer, waardoor school een nog belangrijkere rol speelt. Op school zien we dat het gevoel van veilig zijn heel belangrijk is voor het leerproces van de kinderen.
De Sister Regina en Sister Magdaschool, waar wij werkzaam zijn, zijn twee van de weinige Nederlandstalige basisscholen op het eiland. Om de Nederlandse taal beter aan te bieden, zijn boeken van groot belang. Denk hierbij aan luisterboeken, prentenboeken, stripboeken, informatieboeken, maar ook AVI boeken. Wij hopen dat u wilt bijdragen aan de wederopbouw van de scholen, zodat de kinderen zich weer optimaal kunnen ontwikkelen.

Heeft u nog vragen aarzel niet om contant met ons op te nemen.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +17214239140 (WhatsApp)

Bij voorbaat dank,
Vincent van Weelden en Hanna Wassenberg