Nieuwsbrief 5 - mei 2023

Nieuwsbrief 5 - mei 2023

Logo 600

ACTIVITEITEN MEI


 

  

12 mei: Jan Brokken en Tobias Borsboom
- De Tuinen van Buitenzorg -

 

Aanvang: 20.00 uur
In de pauze boekentafel en signeersessie met Jan Brokken
Toegang: € 20,-. Inclusief koffie/thee in de pauze
Locatie: Grote Kerk, Kerkstraat 32, Velp
Reserveren

 

 

De Tuinen van Buitenzorg is de titel van het boek van Jan Brokken over zijn moeder Olga. Hij ontleende de titel aan een gelijknamige compositie voor piano van de Poolse componist Leopold Godowsky die zich liet inspireren op gamelanmuziek.

 

Jan Brokken leest voor uit ‘De tuinen’, Tobias Borsboom speelt ‘De tuinen’. Het pianowerk inspireerde Brokken tot het schrijven over het leven van zijn moeder. Door haar verhaal weeft hij diverse beschouwingen over muziek, literatuur, cultuur en geschiedenis. 

 


 

2 mei: PhiloCafé over LIEGEN
 

Tijd: 10.00 - 12.00 uur.
Plaats: Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 Velp
Toegang: € 5,-.

 

Een leugentje om bestwil, kan dat? Iets verzwijgen, is dat ook liegen? Met een stalen gezicht onwaarheden verkondigen, dat is evident liegen. Maar hoeveel gradaties zijn er wel niet op een schaal van waar-onwaar, van ‘onschuldig’ tot pathologisch? Op maandagochtend 1 mei gaan we filosofische arbeid verrichten over het thema Liegen.

 

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar pjdf.philocafe@gmail.com. U betaalt bij binnenkomst.

 

 


 

9 mei: Muzieklezing door Joop van Velzen

  

Data: dinsdagen 9 mei, 30 mei en 13 juni
Tijd: 14.00-16.30 uur
Locatie: Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp
Losse lezing: € 20,-
Meer info en aanmelden

 

De tweede van vier muzieklezingen over de Romantiek in de muziek. Muziekhistoricus Joop van Velzen neemt ons mee door het Romantische muzikale landschap van Spanje en Portugal. Wat kenmerkt de Romantiek op het Iberisch schiereiland, en vooral: hoe klinkt de muziek?

De componisten die Van Velzen bespreekt en laat horen zijn: Albeniz, de Falla, Ascot, Granados, Zubeldia, Rodrigo, Zegers, Tarrega, Carreno, Ozaita.

 


 

12 mei: Thomas Olde Heuvelt signeert

 

Tijd: 15.00-16.00 uur
Locatie: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp
Toegang vrij
Meer info

 

Thomas Olde Heuvelt signeert zijn laatste boek November en eerdere boeken. Aanleiding is zijn komst naar Het Rhedens 's ochtends. Daar zal de schrijver van thrillers en fantasy drie groepen leerlingen toespreken.

 

In de boekhandel is iedereen welkom, zowel ouders als leerlingen, maar ook iedereen die graag een boek van Thomas Olde Heuvelt wil laten signeren of hem even kort willen ontmoeten.

 

 

 


 

24 mei: Presentatie fotoboek Persoonlijk Landschap

 

Tijd: 19.30-21.00 uur
Toegang: € 7,50
Locatie: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp
Reserveren

 

Ruben Smit, de regisseur van de bekroonde films 'De nieuwe wildernis' (2013) en Wad (2018), maakte een fotografische verslag van zijn herstel van de ziekte van Lyme. Hij komt hierover vertellen en laat ook prachtige foto's zien.

 

In het boek kijkt hij ook terug op zijn leven tot nu toe: “Ik besefte dat mijn leven vertroebeld was geraakt. In een razend tempo werkte ik aan films, documentaires en boeken. Allemaal tegelijk. Doorspekt met optredens in tv-shows, in theater en bij congressen. Ik verdronk in mijn eigen ambities, moest continue schakelen tussen alle rollen die ik had.”

 

 


 

Vooraankondiging:

 

Rozendaalse Zomerfair op zaterdag 10 en zondag 11 juni. De zomerfair is in de Kerk van Rozendaal. Het thema is duurzaamheid.

 


 

Activiteiten Het Colofon

 

25 mei, 19.30 uur: Boekpresentatie Na ons - stilte / Remnants of nuclear deterrence

 

Fotograaf Martin Bruining en historicus Arnold Pronk bezochten tussen 2010 en 2018 vele voormalige lanceerbasissen voor nucleaire raketten die Oost-Europa 'rijk' is. Tijdens het project richtte initiatiefnemer Arnold zich op het historisch onderzoek en Martin maakte indrukwekkende foto's. Arnold overleed in 2019. Zijn vrouw Eline van Straaten-Pronk heeft samen met Martin Bruining de publicatie van ‘Na ons - stilte / Remnants of deterrence’ kunnen realiseren, mede dankzij een succesvolle crowdfunding. 

Meer info en aanmelden

 

 

26 mei, 16.00-17.00 uur: Ilja Leonard Pfeijffer

 

Dinsdag 23 mei verschijnt de nieuwe roman van Ilja Leonard Pfeijffer, Alkiniades. Vrijdag 26 mei zal de schrijver te gast zijn in Het Colofon voor een kort interview en een signeersessie.
Meer info en aanmelden

 

 


  

 Voor onze activiteiten in Arnhem zie www.hetcolofon.nl


 

 http://www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten

bestel@eenpassievoorboeken.nl of 026-362 89 59

 


 

   

 

Klik hier als u geen mail meer van ons wilt ontvangen.


 

Email built with AcyMailing